Caramel biográfia


Molnár Ferenc Caramel 1982-ben született Szolnokon. 16 és fél éves koráig Törökszentmiklóson élt édesanyjával, nevelőapjával és három testvérével. Élete akkor változott meg gyökeresen, mikor öccse egy autóbalesetben életét vesztette, a szülők kapcsolata pedig a szörnyű tragédia miatt megromlott.

Feri 17 évesen elhatározta, hogy elhagyja a szülői házat, és önálló életet kezd. Sajnos munkája nem mindig akadt Caramelnek, ha pedig mégis, leginkább cipekednie kellett. Akkoriban jelentkeztek gerincproblémái - kiderült, hogy porckorongsérvje van - ami miatt kés alá kellett feküdnie. Az első Megasztárt a kórházból nézte végig, amire azért nem jelentkezett, mert azt hitte, sztárcsapatot akarnak összeállítani.

Caramel régóta foglalkozik a zenéléssel, rengeteg saját szerzeménye van. Demóival már végigjárta a nevesebb kiadókat, ahol sorra elutasító választ kapott. Volt, aki azt tanácsolta, hogy Molnár Ferencként írjon inkább könyvet. A Caramel becenevet egyik barátja ragasztotta rá - félig gúnyosan, félig viccesen - de azt egyikük sem sejtette, hogy nemsokára ezen a néven fogja ismerni az egész ország.2004 őszén beadta a jelentkezési lapját a Megasztár induló második szériájába, és már a válogatáson lenyűgözte a zsűrit muzikalitásával. Az elődöntőn saját szerzeményével olyan hatalmas sikert aratott, hogy a közönség hosszú percekig örjöngve tapsolt, és még a zsűri egy-két tagját is megríkatta. Pély azt mondta neki: "Azt hiszem, benned egy klasszist ismerhettem meg. Olyan élményt okoztál, hogy elsírtam magam." Bakáts így fogalmazott: "Van nekem egy képességem: ha meglátom az eredetit, belesápadok. Úgy is mondhatnám, kicsit régiesen: te vagy az igazi."

Caramel már a show elején nagy népszerűségre tett szert a megasztár-rajongók körében, amiben az is segített, hogy ő volt az egyik, Bartók Eszter mellett, akinek a számát játszották a rádiók. A döntőkben rendszerint a tőle elvárt magas színvonalat hozta, és ugyanolyan könnyedén énekelt swinget, reaggiet, vagy rock and rollt, mint saját stílusát, az r'n'b-t és a soult. A zsűri továbbra is dícsérte, a keddi koncerteken pedig egyre nagyobb tömeg rohamozta meg. Közben sajnos kiújult a gerincsérve, borzalmas fájdalmai voltak.

A kórház réme mindvégig a feje felett lebegett, de ő hősiesen állta a sarat, és nem hagyta, hogy bármi is látszon a produkcióin. Igaz, kevesebbet táncolt, amit Pierrot és Soma gyakran meg is jegyzett, pedig tánctudására sem lehet panasza. Ismerősei szerint úgy táncol, mint példaképe, Michael Jackson.

A műsorban szép sorjában maga mögé utasított mindenkit, hogy végül megküzdhessen az év hangja címért. 2005. április 30-án tizenkétezer ember előtt énekelt a Papp Lászó Arénában, és súlyos betegsége ellenére európai színvonalú show-t varázsolt a színpadra. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesek. Caramel amellett, hogy elkészítheti első lemezét, egy lakás és egy autó boldog tulajdonosa is lett. Az eredményhirdetés után elénekelte a slágerré vált Szállok a dallal című számot, majd elmondta: időt és energiát nem kímélve dolgozik majd, hogy egy igényes és minden szempontból "Carameles" albummal kedveskedhessen a rajongóinak.

Caramel harmadik önálló albuma 2010-ben jelent meg 'Lélekdonor' címmel, amin megtalálhatók a 'Maradjon így' és a Tóth Lüszivel készült 'A dal nem hagy el' című 2008-as dalai. 2011-ben a Nagy Duett című tévéműsorban szerepel. Partnerével, Trokán Nórával megnyerték a vetélkedőt. A következő önálló lemeze 2011-ben jelent meg 'Vízió címmel', melyen 11 új dal hallható az énekestől! Utazást tesz ezen az albumon a rock és rap világában, mely újdonság a dalszerzőtől. Még ez az év végén tarthatta meg első önálló nagyszabású szuper-koncertjét a Syma csarnokban, melyet évek óta először neki sikerült teljesen megtöltenie.

Részt vett a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatójában, ahol a döntőben a legjobb négy között végzett. A 2012-ben elindult The Voice tehetségkutató műsorban, mint mester vett részt. Év végén telt házas koncertet adott a Budapest Sportarénában a Kodály Filharmonikusokkal kiegészülve, melyen legnagyobb slágerei hangzottak el szimfonikus formában. 2013-ban a TV2 Süss fel nap! nevezetű kampányának a nagykövete lett. Ehhez a kampányhoz készült el a Süss fel nap! című dala. Később fellépett Sztárban sztár tévéműsorban, ahol először hallhatta a közönség ezt a dalát. 2014-ben Az ének iskolája tévéműsor második évadában a Süss fel nap! című dalát adta elő a második évfolyamának diákjaival. A hatodik lemeze 2014-ben jelent meg Epicentrum címmel, majd a következő évben Az ének iskolája tévéműsor egyik zsűritagjaként szerepelt. 2017-ben A Dal című Eurovíziós dalválasztó műsor egyik zsűritagja volt egy évig. Az utóbbi időkben dalszerzőként és szövegíróként is egyre markánsabb eredményeket ér el, mint például a 2019-es A Dal című műsor győztes és negyedik helyezett dalának esetében (Pápai Joci – Az én apám, Nagy Bogi – Holnap). 2019-ben továbbá Fonogram-díjat nyert az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában Átutazók című dalával.

Videók